Investering

Sophia psychologenpraktijk biedt psychologische begeleiding en coaching aan particulieren, zzp’ers en werknemers. Een gemiddeld traject beslaat 8 tot 13 sessies. Een sessie duurt 60 minuten. Psychologische begeleiding is vrijgesteld van BTW. Coaching is interessant voor zzp’ers en ondernemers omdat deze kosten aftrekbaar zijn.

Investering voor begeleiding:

  • 95 euro voor een psychologische sessie
  • 95 euro voor een coaching sessie
  • 125 euro voor een sessie vergoed vanuit de werkgever.

Na afloop van elke sessie ontvang je van mij direct een betaallink per sms of whatsapp waarmee je meteen de betaling kunt voldoen. De factuur voor de sessie stuur ik je daarna per email.

Ik vind het belangrijk om een behandeling voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken. Om die reden bied ik particulieren met een beperkt inkomen de mogelijkheid tot een gereduceerd tarief van 79 euro per gesprek voor de eerste vijf gesprekken.

Tijdig afzeggen afspraak

Ik streef ernaar geen wachttijd te hebben en iedereen zo snel mogelijk een plek in mijn agenda te bieden. Wanneer je een afspraak wil afzeggen of verzetten, mail, sms of bel me dan minimaal 48 uur van tevoren. Wanneer dit minder dan 48 uur is, en ik iemand anders misschien heb moeten teleurstellen, ontvang je een factuur voor de gemiste sessie. De eerste keer is dit 50 euro; de keren daarna reken ik het volledige tarief.

Vergoeding

De wetgeving voor vergoeding van psychologische zorg verandert continu. Momenteel wordt psychologische begeleiding vanuit de basisverzekering enkel vergoed voor bepaalde diagnoses binnen de basis GGZ. Dit is zeer beperkt; werkgerelateerde problematiek, spanningsklachten, begeleiding bij rouwproblematiek, relatieproblematiek en aanpassingsstoornissen zijn bijvoorbeeld uitgesloten van vergoeding. Bovendien wordt bij vergoede zorg (tevens vanuit de aanvullende verzekering) eerst het eigen risico aangesproken.

Binnen Sophia Psychologenpraktijk wordt onafhankelijk gewerkt van zorgverzekeraars. Dat wil zeggen dat jij zelf (of je werkgever) betaalt voor de behandeling en dat de regie over de behandeling blijft waar het hoort. In de kamer, bij mij en bij jou. Wij kunnen samen geheel vrij van de zorgverzekeraar met elkaar beslissen wat de beste zorg is voor jou. Zonder tussenkomst van verzekeraars heb je meer privacy en vrijheid om je eigen psycholoog en behandeling te kiezen.

Geen wachttijd

Sophia psychologenpraktijk heeft geen wachttijd en je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts. Je bent niet gebonden aan een beperkt aantal gesprekken. We hebben gesprekken totdat je zelf het gevoel hebt dat het beter gaat.

Een persoonlijke benadering en toewijding 

Ik bied je een persoonlijke benadering en toewijding. Een behandeltraject aangaan vraagt ook inzet van jou. Het is uiteindelijk een waardevolle investering in jezelf, om een rijk en zinvol leven te ervaren en te zijn wie je bent.