Investering

Sophia psychologenpraktijk biedt psychologische begeleiding en coaching aan particulieren, zzp’ers en werknemers. Een sessie duurt 50 tot 60 minuten. De begeleiding is vrijgesteld van BTW. Coaching is interessant voor zzp’ers en ondernemers omdat deze kosten mogelijk aftrekbaar zijn (informeer bij de Belastingdienst).

Investering voor begeleiding:

  • 105 euro voor een psychologische of coaching sessie
  • 150 euro voor een psychologische of coaching sessie bij vergoeding door werkgever

Na afloop van elke sessie ontvang je direct een betaallink per sms waarmee je meteen de betaling kunt voldoen. De factuur voor de sessie volgt daarna per email.

Tijdig afzeggen afspraak

Ik streef ernaar een korte wachttijd te hebben en iedereen zo snel mogelijk een plek in mijn agenda te bieden. Wanneer je een afspraak wil afzeggen of verzetten, mail, sms of bel me dan minimaal 48 uur van tevoren. Wanneer dit minder dan 48 uur is, en ik iemand anders misschien heb moeten teleurstellen, ontvang je een factuur voor de gemiste sessie. De eerste keer is dit 50 euro; de keren daarna reken ik het volledige tarief.

Investeren in jezelf

Binnen de praktijk wordt onafhankelijk gewerkt van zorgverzekeraars. Dat wil zeggen dat er geen vergoeding mogelijk is via de zorgverzekering; je investeert in jezelf en de regie van de gesprekken blijft waar het hoort: in de kamer, bij mij en bij jou. Wij kunnen samen geheel vrij van de zorgverzekeraar met elkaar beslissen wat de beste zorg is voor jou. Zonder tussenkomst van verzekeraars heb je meer privacy en vrijheid om je eigen psycholoog en behandeling te kiezen.

De wetgeving voor vergoeding van psychologische zorg verandert continu. Momenteel wordt psychologische begeleiding vanuit de basisverzekering enkel vergoed voor bepaalde diagnoses binnen de basis GGZ. Dit is zeer beperkt; werkgerelateerde problematiek, spanningsklachten, begeleiding bij rouwproblematiek, relatieproblematiek en aanpassingsstoornissen zijn bijvoorbeeld uitgesloten van vergoeding. Bovendien wordt bij vergoede zorg (tevens vanuit de aanvullende verzekering) eerst het eigen risico aangesproken.

Korte wachttijd

Sophia psychologenpraktijk heeft een beperkte wachttijd en je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts. Je bent niet gebonden aan een beperkt aantal gesprekken. We hebben gesprekken totdat je zelf het gevoel hebt dat het beter gaat.

Een persoonlijke benadering en toewijding 

Ik bied je een persoonlijke benadering en toewijding. Een behandeltraject aangaan vraagt ook inzet van jou. Het is uiteindelijk een waardevolle investering in jezelf, om een rijk en zinvol leven te ervaren en te zijn wie je bent.