Werkwijze

Intake

Na je aanmelding ben je van harte welkom voor een intakegesprek. Ik stuur je dan per mail een intake vragenlijst welke je voor aanvang van het intake gesprek ingevuld aan mij mag toesturen. Een sessie duurt ongeveer 60 minuten. Soms kan ook na een intake naar voren komen dat je ergens anders beter op je plek bent. Ik kan je dan helpen met de juiste persoon of instantie in contact te komen.

Binnenstebuiten!

De therapiesessies zijn meestal binnen maar kunnen ook buiten plaatsvinden, al naar gelang jouw behoefte en het moment in het behandeltraject. Mijn praktijkruimten zijn gevestigd in Amsterdam Oost en De Rijp. Buitensessies vinden plaats in het Rembrandtpark of het Amsterdamse bos (Amsterdam) en in de Eilandspolder (De Rijp). Wandeltherapie is zoals het klinkt: de therapie doen we al wandelend. Dus niet in een praktijkruimte, maar buiten in de natuur.

In het Engels en via video call

It is possible to have sessions in English. A translation of this website in English is currently under construction.

Het is ook mogelijk om gesprekken te voeren via video bellen, bij voorkeur na elkaar eerst ontmoet te hebben op de praktijk voor een intake gesprek en een tweede vervolggesprek. Video bellen is een goed, veilig en werkzaam alternatief voor face-to-face therapie. Videobellen gebeurt via een beveiligde site. Je ontvangt van mij een code per sms waarmee je kunt inloggen.

Samenwerking

Sophia psychologenpraktijk is verbonden aan andere psychologen praktijken. Ik werk samen met GZ-psychoog Irina Poleacov van praktijk Hemera. Ook ben ik verbonden aan acupunctuur, mesologie en aryuveda praktijk MAAC in Amsterdam Oost, waar ik samenwerk met Paul Horsthuis. 

Privacy 

Ik hecht belang aan de bescherming van je persoonlijke gegevens. Het privacybeleid Sophia Psychologenpraktijk legt uit hoe de praktijk met persoonlijke informatie omgaat, zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Als psycholoog ben ik lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en ben daarmee gebonden aan de beroepscode voor psychologen. Daarnaast ben ik aangesloten bij de klachten- en geschillenregeling van P3NL voor psychologen, psychotherapeuten en pedagogen (zie Klachtenfolder Sophia psychologenpraktijk en Klachtenformulier_P3NL).