Werkwijze

Intake

Na je aanmelding ben je van harte welkom voor een intakegesprek. Ik stuur je dan per mail een intake vragenlijst welke je voor aanvang van het intake gesprek ingevuld aan mij mag toesturen. Een gemiddelde behandeling duurt tussen de 8 en 13 sessies, maar kan ook korter of langer zijn. Soms kan ook na een intake naar voren komen dat je ergens anders beter op je plek bent. Ik kan je dan helpen met de juiste persoon of instantie in contact te komen.

Binnenstebuiten!

De therapiesessies zijn soms binnen en soms buiten, al naar gelang jouw behoefte en het moment in het behandeltraject. Mijn praktijkruimten zijn gevestigd aan de Jan van Galenstraat, in Amsterdam (West) en aan de Kralingergracht, in De Rijp. Wil je liever de natuur in: ik geef wandeltherapie in Amsterdam in het Rembrandtpark of het Amsterdamse bos, in De Rijp in de Eilandspolder en in Schoorl in het bos en duingebied. Wandeltherapie is zoals het klinkt: de therapie doen we al wandelend. Dus niet in een praktijkruimte, maar buiten in de natuur. Voor informatie over wandeltherapie zie de Buitenpsychologen.

Samenwerking

Sophia psychologenpraktijk is verbonden aan andere psychologen praktijken. Ik werk nauw samen met GZ-psychologen Irina Poleacov en Christel Westgeest van praktijk Hemera, praktijk Westgeest en de Buitenpsychologen. Ook ben ik verbonden aan praktijk Psychotherapie & Coaching Amsterdam, waar ik samenwerk met therapeuten Jolanda Marks en Bridget Ashburn. Door deze samenwerkingsverbanden inspireren we elkaar en helpen elkaar beter te worden! We hebben geregeld intervisie, supervisie en inspiratiesessies.

Privacy 

Ik hecht belang aan de bescherming van je persoonlijke gegevens. Het privacybeleid Sophia Psychologenpraktijk legt uit hoe de praktijk met persoonlijke informatie omgaat, zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Als psycholoog ben ik lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en ben daarmee gebonden aan de beroepscode voor psychologen. Daarnaast ben ik aangesloten bij de klachten- en geschillenregeling van P3NL voor psychologen, psychotherapeuten en pedagogen (zie Klachtenfolder Sophia psychologenpraktijk en Klachtenformulier_P3NL).