Werkwijze

Intake

Na je aanmelding ben je van harte welkom voor een intakegesprek. Ik stuur je dan per mail een intake vragenlijst welke je voor aanvang van het intake gesprek ingevuld aan mij mag toesturen. Een sessie duurt ongeveer 60 minuten. Soms kan ook na een intake naar voren komen dat je ergens anders beter op je plek bent. Ik kan je dan helpen met de juiste persoon of instantie in contact te komen.

Binnen en buiten

De therapiesessies kunnen binnen of buiten plaatsvinden, al naar gelang jouw behoefte en het moment in het behandeltraject. We beginnen altijd binnen. Mijn praktijkruimten zijn gevestigd in Amsterdam en De Rijp (NH). Buitensessies kunnen plaatsvinden in de Eilandspolder (De Rijp, NH), recreatiegebied Geestmerambacht (Alkmaar) of het bos en duingebied in de omgeving Schoorl/ Bergen (NH). Helaas is wandeltherapie in Amsterdam niet mogelijk. Wandeltherapie is zoals het klinkt: de therapie doen we al wandelend. Dus niet in een praktijkruimte, maar buiten in de natuur. 

In het Engels en via video call

Het is mogelijk om de sessies in het Engels te doen. It is possible to do sessions in English.   

Het is ook mogelijk om gesprekken te voeren via video bellen, bij voorkeur na elkaar eerst ontmoet te hebben op de praktijk voor een intake gesprek en een tweede vervolggesprek. Video bellen is een goed, veilig en werkzaam alternatief voor face-to-face therapie. Videobellen gebeurt via een beveiligde site. Je ontvangt van mij een link via e-mail waarmee je kunt inloggen.

Samenwerking

Sophia psychologenpraktijk werkt samen met GZ-psychoog Irina Poleacov van praktijk Hemera. Ook ben ik verbonden aan acupunctuur, mesologie en aryuveda praktijk MAAC in Amsterdam Oost, waar ik samenwerk met Paul Horsthuis. 

Privacy 

Ik hecht belang aan de bescherming van je persoonlijke gegevens. Het privacybeleid Sophia Psychologenpraktijk legt uit hoe de praktijk met persoonlijke informatie omgaat, zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Als psycholoog ben ik lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en ben daarmee gebonden aan de beroepscode voor psychologen. Daarnaast ben ik aangesloten bij de klachten- en geschillenregeling van P3NL voor psychologen, psychotherapeuten en pedagogen (zie Klachtenfolder Sophia psychologenpraktijk en Klachtenformulier_P3NL).